top of page

Loop di Loup(e)

< Terug naar Jeugdtheater

In deze voorstelling gaan humor en filosofie hand in hand

Postcard voorkant ventimiglia.jpg

Loop di Loup(e) is een interactieve en muzikale voorstelling, waarin humor en filosofie hand in hand gaan, voor theaters, scholen en bibliotheken. Wat we te zien krijgen houdt het midden tussen de beelden van Fellini en het verhaal van Alice in Wonderland. Een sprookje met een jager en een wolf en natuurlijk Roodkapje. Naast vriendschap, speelt het milieu een grote rol van betekenis. Theater van 3 kwartier voor 4 t/m 12 jaar, met veel hoop en vriendschap aan het einde!

Het verhaal start met twee ruimtereizigers die elkaar treffen op de planeet aarde. Ze zijn op zoek naar mooie dingen en vinden die ondanks alles in een bos dat bedreigd wordt door wegen en afval. Het verhaal gaat verder als een omgekeerd sprookje: De wolf, Monsieur Le Loupe dreigt van alles de schuld te krijgen. Maar is hij het wel die het bos bedreigt? Of toch Roodkapje?

Gelukkig is er hoop en wijsheid in de persoon van Bep. Zij runt een raar restaurant, maar zit vol goede adviezen voor wie langs wil komen. Zij is voor verbroedering. Personen die eerst lijnrecht tegenover elkaar staan, weet zij tot de grootste vrienden te maken.

Ondertussen wordt het van herfst naar winter uiteindelijk voorjaar: De kringloop speelt op vele wijzen een rol. En de uitkomst is erg hoopvol voor mens en dier. Vriendschappen voor het leven komen voort uit deze problematiek.

Fabela-Rozo speelt een voorstelling waarin het publiek kennis maakt met wel heel rare snuiters. Er wordt live muziek gemaakt en vele kostuums en decors maken deze voorstelling tot een mooie beleving. Maar voor wie het wil zien, zit er achter dit verhaal, net zoals in de ons bekende sprookjes, een heel positieve kijk op het leven en relaties: Mensen die eerst lijnrecht tegenover elkaar lijken te staan, vinden een gemeenschappelijk doel, waardoor nieuwe vriendschappen ontstaan.

En daarom leven ze uiteraard nog "lang en gelukkig!

Bekijk hier een trailer
kristianiagroot-0928.JPG

Contact

Magical Deserts

Morocco

4/11-5/12

$600

Exotic Urbanism

Brazil

4/11-5/12

$600

Misty Mountains

Scotland

4/11-5/12

$600

bottom of page