top of page

 Jeugdtheatervoorstelling 
"Angsthazen"

Geschikt voor alle leeftijden

Het verhaal

De heer Vertigo en mejuffrouw Xenia geven in deze voorstelling een cursus 'hoe om te gaan met angsten'. Het draait om wel 475 angsten, van watervrees tot examenvrees, bang zijn in het donker, voor kleine beestjes, pukkels en vieze limonade. We zijn aanwezig bij de eerste les, waarbij een aantal problemen de kop zal worden ingedrukt.

''Angsthazen" is een voorstelling over angsten. De kostuums, het decor, de effecten en de belichting hebben een beetje een ''onwezenlijk'' karakter. Hoe gaan we met angsten om? Dat staat centraal. Maar volgen we de cursusleiders, de heer Vertigo en juffrouw Xenia?

Zij weten zelf namelijk niet hoe je omgaat met wat ze presenteren: Daardoor hebben ze angst voor de dagelijkse dingen. Dat maakt de voorstelling niet alleen mooi en spannend, maar tegelijk ook humoristisch, zonder afbreuk te doen aan de boodschap die erin zit: Vind je sterke 'ik', je 'innerlijke wolf'. 

Naast het sterke spel van de acteurs is ook het fenomenale decor een reden om deze voorstelling te boeken! Deze leent zich ook uitstekend binnen het aandachtsgebied van pesten, sociale veiligheid en kanjertraining. 

Langer filmpje van de voorstelling 'Angsthazen'

Voor meer informatie of voor het boeken van deze  voorstelling

Praktische info:

Maximaal 125 toeschouwers (in theater 250)

Tijdsduur 45 minuten

Leeftijd: alle leeftijden

Opbouwtijd 2,5 uur

Speelvlak 7x5x3

Compleet met lesbrief 

Prijs: Vanaf € 1350,00 Reiskosten vanaf Aardenburg en Bergen op Zoom á € 0,35 ct per km. Prijzen ex 9% BTW.

" Maar hoe gaan we de problemen te lijf juffrouw Xenia?" "Knoflook, een ridderschild, buikademhaling of de giftige appel met een pijl aanvallen, zoals Willem Tell dat deed?"

Een aantal boeken over griezelen wordt ter hand genomen. Zoveel angsten zijn er nog over. 

 

Na afloop van de cursus zijn we te gast in hun woning na een spectaculaire decorwisseling. Wat een totaal andere sfeer. Is het huiselijk, of toch griezelig? Maar ze voelen zich er op hun gemak en zijn blij met de buit van vandaag: "Wat fijn dat er zoveel angsten zijn: Dat levert veel geld op.."

Dan gaat de bel en wordt er tegen de ruit getikt. Blijven de cursusleiders van zo even onverstoorbaar?

Een voorstelling om te leren hoe met angsten om te gaan

 

"Angsthazen" is een spannende voorstelling over angsten.  

Daardoor is deze voorstelling uitermate geschikt in het kader van sociale veiligheid: Hoe word je zelf sterker en ga je deze angsten te lijf?

Een volwassen voorstelling met een duidelijke verhaallijn

Iedereen zal versteld staan van wat Fabela-Rozo hier neerzet: een volwassen voorstelling die tegelijk "familievoorstelling" is, in een geweldig décor. Geen "plat en eenvoudig verhaal" , maar een duidelijke, spannende en tegelijk ook vermakelijke verhaallijn met meerdere lagen. Dat betekent dat, ongeacht de leeftijd, iedereen zich in het verhaal zal herkennen. Je kijkt je ogen uit bij de diverse muziekinstrumenten die de revue passeren. Ook Mozart komt om de hoek kijken en draagt bij aan het totale concept van wat op het toneel gebeurt. Menigeen zal op het puntje van de stoel zitten bij deze prachtige voorstelling.

Jeugdvoorstelling theater
Jeugdvoorstelling theater
Jeugdvoorstelling theater
Jeugdvoorstelling theater
Jeugdvoorstelling theater
Jeugdvoorstelling theater
Jeugdvoorstelling theater
Jeugdvoorstelling theater
bottom of page