PAST TIMES

Boek waarzegster

Ze slaan hun bivak op op kermissen, braderijen, of zomaar op een grasveld op dorpsplein: Fabela de Muzikale Nar en de Middeleeuwse Waarzegster Madame Roza.

Fabela is nar en speelt als speelman op zijn luit en op nog 37 andere instrumenten. Hij lokt het publiek naar het mooie tentje, waar waarzegster Roza de tarotkaarten legt . Zou het een heks zijn..? Zo ziet ze er niet uit, maar je kunt nooit weten met dit volk..

Fabela neemt zijn kleine stokhondje mee, waar menig reutje al verleidelijk naar gekeken heeft. Het is een Rotebterriër. Voor als u daar nog nooit van heeft gehoord: Een Rotterdams ras en voor deze ene keer buiten de stadsgrenzen van deze Hollandse stad.

Er klinkt muziek op oude instrumenten, zoals  doedelzak, of draailier, of zo u wilt de luit. Soms zullen daar drinkliederen, soms liefdesliederen bij gezongen worden.

Geen streek is hen te ver, of ze zullen er verschijnen, in binnen- en buitenland. Van lang geleden tot " weetikveels".

 

Vooral voor historische setting is dit een prachtige act. Er moet wat ruimte worden gemaakt voor de tent (4x4 meter) maar dan ziet het er prachtig uit. Voor binnenlocaties schept de waarzegster haar eigen hoekje. Dan is slechts een tafeltje en een beetje rustig plekje nodig.

Kan in volledig verantwoord historische setting worden gespeeld, of met een vleugje “Heden”, afhankelijk van de setting.

Past Times straatact 4
Past Times straatact 1
Middeleeuwse muziek
Middeleeuws Vermaak
Waarzeggen voor kinderen
Waarzegster Middeleeuws
Waarzegster
Middeleeuwse Nar
Muzikale Nar

Voor meer informatie of voor het boeken van deze act.