'WILD BREIEN'

WILD BREIEN 

VOORSTELLING OVER GESCHIEDENIS

Geschikt voor alle leeftijden

Fabela-Rozo theaterproducties  speelt een voorstelling over “ons verleden”. Wie zijn wij en waar komen we vandaan? En wat het betekent als je je geschiedenis niét kent. Fabela-Rozo noemt de voorstelling zelf een 'volwassen voorstelling voor kinderen'. Deze voorstelling is tevens uitstekend geschikt bij het afscheid of een pensionering van bijvoorbeeld leerkrachten op de basisschool, omdat het een prachtige kijk geeft op de geschiedenis na de Tweede Wereldoorlog. 

Een ode aan onze voorouders!

Het verhaal gaat over een getrouwd stel, Kees en Mar. Het zijn 55 plussers, die zich opmaken voor een verhuizing naar een seniorenwoning. Tussen de dia’s die worden uitgezocht ontdekken ze wat hen vroeger bezighield..”Weet je nog oudje”? Zullen zij hun leven slijten achter de geraniums? Het verhaal krijgt een wending als kleinzoon Jeroen aan het woord komt.

Het is een voorstelling met humor, actie, geschiedenis en ontroering, vol prachtige beelden en verhalen. Wie van muziek houdt, komt aan zijn trekken. En in ruim 3 kwartier passeren met de 3 acteurs veel, héél veel kostuums de revue. Fabela-Rozo staat garant voor een voorstelling met verschillende lagen. Daardoor zal er ook naderhand in de klas veel stof zijn om over na te praten en wordt duidelijk waarom aan-elkaar-gebreide verhalen méér tot “Wild breien” leidt en bepaalde patronen absoluut doorbroken worden.

Een lesbrief maakt deel uit van het lespakket.

Geschiedenis in beeld, spel en geluid

Voor meer informatie of voor het boeken van deze  voorstelling

info@fabela-rozo.com

06-47115193 / 06-36428077

Praktische info:

Maximaal 125 toeschouwers (in theaters 250 toeschouwers)

Tijdsduur 45 minuten

Leeftijd: Alle leeftijden

Opbouwtijd 2,5 uur

Speelvlak 7x5x3

Een energieke sprong terug in de tijd. Een leuke interactieve voorstelling van theaterproductie ‘’Fabela-Rozo’’. In deze voorstelling nemen de acteurs je mee met een reis door de tijd aan de hand van hun stamboom. Er komen verschillende belangrijke tijdperken aan bod in de voorstelling. Zo spring je terug naar de Tweede wereldoorlog, de hippietijd en de Elfstedentocht. De ondersteunende muziek in de voorstelling geeft net dat beetje extra sfeer.

 

De verhalen worden met veel humor gebracht, het decor ziet er prachtig uit en de kostuums hebben een positieve bijdrage aan de voorstelling. Een erg sterk punt aan de voorstelling is de manier waarop de kinderen worden betrokken bij het acteerspel. Zo vindt er een heuse kinderwagenrace plaats, is er een vergeten voorwerpen quiz en wordt er een ouderwetse foto gemaakt. Deze interactie zorgt voor enthousiasme en fascinatie!

‘’Het decor was heel erg mooi, de dansjes waren leuk en de muziek was heel mooi.’’

‘’Ik vond het leuk dat die vrouw in een wollen pak ging breien.’’

‘’Ik vond het heel leuk dat er kinderen op het podium mochten en dat er een quiz was.’’

Dit zijn enkele reacties van de kinderen uit groep 6/7 van basisschool het Spectrum uit Maassluis na het zien van deze voorstelling. De kinderen zijn erg eensgezind en benoemen vrijwel allemaal dezelfde lovende kritiek over de voorstelling.

Al met al een zeer geslaagde voorstelling!!

- Vivian Bras, docent groep 6/7, Basisschool Het Spectrum Maassluis