top of page

(STRAAT)THEATER

Fabela-Rozo maakt voorstellingen voor straattheater, en verzorgt muzikale straatanimaties op maat. Ook een mysterieuze waarzegster of een troubadour behoren tot de mogelijkheden. 

Oscar van Wijk fotografie, Gouda

Grote Schilderijenroof 004.jpg

De Grote Schilderijenroof

De koning en koningin zijn ten einde raad: Het museum is beroofd en er moeten nodig nieuwe schilderijen komen. Met een mobiele act, wordt het publiek aangespoord te schilderen en nieuwe doeken te ontwerpen. Hoe interactief wilt u het hebben? Uiteraard zorgt de koning voor de nodige achtergrondmuziek en werpt de koningin zich op de kunstenaars. Uitermate geschikt voor straattheater bij festivals en winkelcentra.

Streettheater Sirene.jpg

Stranded Ship

Wat zien we hier? Is dit een hut? Een schip met een boegspriet? Een gestrand schip wellicht. Maar jij bent er geweest en dat nemen ze je nooit meer af. Een totale beleving in klank, geur en kleur voor op een vaste locatie. 

5.jpg

Dickens&Co

Twee sjofele figuren, een man en een vrouw, lopen met een kar en een kinderwagen tussen het publiek. Af en toe staan ze stil en proberen geld los te troggelen van de bezoekers, omdat het leven zwaar is. Verder waarschuwen ze jan en alleman om toch vooral waakzaam te zijn op de sieraden en beurzen. Voor je het weet....

Accordeonist

Accordeonist Accordé-Olala 

Accordeonist Fabela speelt de mooiste muziek. Die muziek is afkomstig uit heel Europa: een Franse musette, of een Italiaans liedje; hij speelt het.

Dickens 2.JPG

Waarzegster Madame Roza

Waarzegster Madame Roza. Zij is niet de "doorsnee"-waarzegster. Ze mengt haar gave met haar creativiteit, waardoor ze zich moeiteloos aanpast bij waar ze optreedt. Hierdoor is ze ook heel geschikt voor kinderen. Ze treedt op bij diverse internationale festivals en feesten. Als extra presenteert zij zich ook als henna tattoo artieste. 

kaptein Corneel 5.jpg

Kaptein Corneel

Kaptein Corneel speelt de mooiste zeemansliederen. Bij alles wat naar zout water ruikt. Van een tocht per schip, schrikt hij niet terug. Animatie en muziek in één! Heel geschikt voor maritieme feesten en festivals.

Sneeuwkoningin Waarzegster.JPG

Sneeuwkoningin

In de winterse kou  is ze daar ineens! Een kerstmarkt zonder waarzegster Madame Roza is als een, als een,…ja, zegt u het maar.

fortuna Musica 19.jpg

Fortuna Musica

De waarzegster draagt een prachtige jurk, waarop allerlei zakjes zichtbaar zijn. De toeschouwer krijgt een toverstokje in handen. Madame Roza draait rond. Even later wijst het stokje een zakje aan. Dat zakje wordt geopend...

Sirene 1.jpg

Sirene

Een straattheateract, met een zeemeermin die is gevangen op een vreemd schip. Het schip wordt voortgetrokken door Neptunus. Hij zal, als het anker wordt uitgegooid, zeker niet nalaten om landrotten te dopen. 

Beriniteit 1 .JPG

Paard van Troje

Een gemotoriseerde tandem met aanhanger trekt met veel tumult over het terrein. Muzikale straattheater act van 14 minuten waar het publiek op een humoristische manier bij betrokken wordt. 

Straattheater.jpg

Past Times

Ze slaan hun bivak op op kermissen, braderijen, of zomaar op een grasveld of dorpsplein: Fabela de Muzikale Nar en de Middeleeuwse Waarzegster Madame Roza. Fabela is nar een speelt als speelman op zijn luit en op nog 37 andere instrumenten. Hij lokt het publiek naar het mooie tentje, waar waarzegster Roza de toekomst voorspelt of men van prachtige henna tattoos voorziet. 

Zondag in het Park 15 juli 2018 (17 van 26).jpg

Waarzegster op de fiets

Fietsend geeft Madame Roza inzicht in het leven aan jong en oud. Uitermate geschikt voor straattheater.

troubadour Fabela.jpg

Troubadour Fabela

Fabela is troubadour: Hij zingt de mooiste liederen en begeleidt zichzelf daarbij op luit, draailier en speelt af en toe zelfs doedelzak of trekzakje. De entertainer voor kastelen, middeleeuwse herbergen, festivals maar zelfs ook winkelcentra. Eventueel kan Fabela ook de tijdmachine instappen en eruit komen als 16e of 17e eeuwer.

Oidipoes theater.jpg

Oidipoes

Oidipoes is een mobiele en interactieve straattheateract voor festivals en andere evenementen. Twee heel grote katten trekken met hun kinderwagen met jongste telg door de straten.

straatanimatie wild-west .JPG

Wild West

Een act in de 'Kentucky' stijl jaren '50. Grote hoeden en cowboylaarzen. De Mexicaanse Maria werkt, als ze van haar 'paard' afkomt als waarzegster. Case, gewapend met banjo en mondharmonica klampt vooral mensen aan in gebrekkig Nederlands met Amerikaans accent. Een mobiele straattheateract met een gemotoriseerde tandem als paard. 

Graaf en Gravin Van Duister 001.JPG

Graaf en Gravin van Duister

Mobiele act: Graaf en Gravin Van Duister betreden paden waar Halloween aan de orde is. Of dat nou in winkelcentra is, party’s, of gewoon bij allerhande  feesten waar Duisternis een rol speelt.

IMG_6724.JPG

Zigeunerbloed

Durft u het aan, deze act vol hartstocht, muziek, startende motoren en aanhoudend verkoopgedrag van Arpad... en een vleugje toekomst van zijn zus Madame Zohra...? 

Fabela achter instrumenten 1_edited.png

Fabela, de Muzikale Nar

Fabela is de naam van één van de grappigste narren van de Lage Landen. Met al zijn muziekinstrumenten en prachtige kostuum met puntschoenen luistert hij iedere bijeenkomst op en laat de mensen hun dagelijkse zorgen voor even vergeten.

waarzegster Mobiele Tarotbar.JPG

De Mobiele Tarotbar

Aan de bar hangen was nog nooit zo'n spektakel! Deze unieke mobiele tafel bezorgt het publiek een verhelderende, muzikale sprookjeservaring waar nog lang over nagepraat zal worden. Een act voor beurzen, festivals en feesten. Binnen en buiten, met 1 of 2 acteurs.

bottom of page