top of page
Zoeken

Aardenburg verrast en amuseert wederom

Het was zeker een verrassing om gisteren tijdens de vierde editie van 'Aardenburg verrast en amuseert' uit de voormalige bloemenwinkel De Jasmijn het luidkeels gezongen lied 'Hand in hand, kameraden' te horen. Hier speelden Kees en Marjo onder de naam Fabela-Rozo een aansprekend theaterstuk.


 

Aardenburg

Het was Carlien de Backere, voorzitter van de Stichting Aardenburg Amuseert, weer gelukt drie bijzondere deelnemers voor het culturele festijn te strikken. Na samenkomst in het Herenhuis werden de aanwezigen in drie groepen verdeeld en verspreid over de drie locaties. Behalve in het Herenhuis waar kon worden geluisterd naar Treads of Silver en Gold was er een optreden van de band Across the Hedge in de Doopsgezinde Kerk en het theater op maat van Fabela-Rozo.


Het publiek zag veel

herkenbare dingen

uit de jaren veertig,

vijfig en zestig.


De laatste show duurde een uur. Alle dertig toehoorders en toeschouwers, hingen aan de lippen van Kees en Marjo. Hun theaterstuk handelde over vergeten mensen en dingen. Het publiek zag veel herkenbare dingen uit de jaren veertig, vijftig en zestig. Aan de hand van oude familiefoto's namen de spelers iedereen mee terug in de tijd. Er waren rekken vol vintage kleding, waarvan een aantal door de spelers, onder of over hun kleding werd aangetrokken. Kees speelde gitaar, luit en accordeon en Marjo radio. Beiden zongen herkenbare liedjes. Soms ernstig, maar meestal hilarisch. Ze kregen de lachers met gemak op hun hand. Een quiz sloot het spel af: wie herkende de meeste vergeten artikelen? Iedereen in de zaal was dolenthousiast. Beiden zijn van plan vaker voorstellingen in hun winkeltheater te geven. Iets om naar uit te kijken.
73 weergaven

Comments


bottom of page