top of page
Zoeken

Fabela Rozo kleurt buiten de lijntjes

Sinds de zomer van 2019 is het pand Weststraat 21 in Aardenburg het onderkomen van Fabela-Rozo theaterproducties. Fabela-Rozo bestaat uit Marjo van der Pols en Kees Wagenaar. Ze maken jeugdtheaterproducties voor het onderwijs, de kleinere theaters en bibliotheken in Nederland en België. Daarnaast produceren zij ook straattheaterproducties en spelen op veel andere plaatsen om mensen te vermaken.


“We zwerven heel wat af met onze bus en zijn erg vaak onderweg. We hebben nog een woning in Rotterdam en zo kunnen we over heel Nederland en België producties verzorgen. In Aardenburg hebben we veel ruimte en we verzamelen van alles en nog wat om de optredens mooi te voorzien van de nodige rekwisieten. We vinden het belangrijk, dat alles er aantrekkelijk uitziet. Vaak zijn we twee a drie uur bezig met inrichten voor een voorstelling van bijvoorbeeld drie kwartier”.


In de etalage van de winkel/mini-theater in Aardenburg staan dan ook de vreemdste voorwerpen zoals ongebruikelijke muziekinstrumenten, bijzondere kleding, ouderwetse kinderwagen en een ridderharnas. Fabela-Rozo kleedt voorstellingen uitbundig aan en wat er niet is, wordt zelf gemaakt. Een winkeltje, als verlengde van het atelier waarin alles wordt geproduceerd is dan ook een logische stap. Daar zijn o.a. kostuums en attributen te koop die niet meer gebruikt gaan worden. En de openingstijden? Heel simpel: De winkel is open als ze niet op pad zijn. Maar zaterdag 1 februari is er i.i.g. een verkoop van kostuums e.d. voor carnaval.


Marjo van der Pols en Kees Wagenaar zijn niet alledaags en kleuren graag buiten de lijntjes. Het sympathieke, energieke stel is druk met van alles en nog wat, zolang het maar met theater te maken heeft. Liefst kleden ze zich in een of ander fantasiefiguur en je merkt dan direct, dat ze die personage niet spelen, maar volledig opgaan in de rol.


Aardenburg als uitvalsbasis sprak hen aan vanwege de culturele en historische setting. Juist geschiedenis staat hoog in het vaandel.94 weergaven

Comments


bottom of page