top of page

Wild Breien

< Terug naar Jeugdtheater

Een voorstelling over geschiedenis

Postcard voorkant ventimiglia.jpg

Fabela-Rozo theaterproducties speelt een voorstelling over “ons verleden”. Wie zijn wij en waar komen we vandaan? En wat het betekent als je je geschiedenis niét kent. Fabela-Rozo noemt de voorstelling zelf een 'volwassen voorstelling voor kinderen'. Deze voorstelling is tevens uitstekend geschikt bij het afscheid of een pensionering van bijvoorbeeld leerkrachten op de basisschool, omdat het een prachtige kijk geeft op de geschiedenis na de Tweede Wereldoorlog.

Het verhaal gaat over een getrouwd stel, Kees en Mar. Het zijn 55 plussers, die zich opmaken voor een verhuizing naar een seniorenwoning. Tussen de dia’s die worden uitgezocht ontdekken ze wat hen vroeger bezighield.. ”Weet je nog oudje”? Zullen zij hun leven slijten achter de geraniums? Het verhaal krijgt een wending als kleinzoon Jeroen aan het woord komt.

Het is een voorstelling met humor, actie, geschiedenis en ontroering, vol prachtige beelden en verhalen. Wie van muziek houdt, komt aan zijn trekken. En in ruim 3 kwartier passeren met de 3 acteurs veel, héél veel kostuums de revue. Fabela-Rozo staat garant voor een voorstelling met verschillende lagen. Daardoor zal er ook naderhand in de klas veel stof zijn om over na te praten en wordt duidelijk waarom aan-elkaar-gebreide verhalen méér tot “Wild breien” leidt en bepaalde patronen absoluut doorbroken worden.

Een lesbrief maakt deel uit van het lespakket.

Bekijk hier een trailer
kristianiagroot-0928.JPG

Contact

Magical Deserts

Morocco

4/11-5/12

$600

Exotic Urbanism

Brazil

4/11-5/12

$600

Misty Mountains

Scotland

4/11-5/12

$600

bottom of page